Tjäna poäng för att handla med!

PointShop.se

måndag, februari 05, 2007

Markiser


NÄSTAN TVÅ SEKLERS ERFARENHET INOM VÄVTILLVERKNING

1969 slog sig två av den franska textilindustrins huvudaktörer samman. Denna lyckade sammanslagning resulterade i företaget Dickson-Constant.
David Dickson År 1833 , lämnade den unge skotske spinneriägare David Dickson sitt hemland för att flytta till norra Frankrike där han skulle förverkliga sin dröm att starta Frankrikes första linnespinneri.
Den unge skottens dröm blev verklighet i och med att han år 1836 började han samarbeta med Celestin Malo i Coudekerque.År 1840 , integrerades vävning i spinneriet, och företaget börjar expandera.
De två kompanjonerna arbetade sig vidare in på markanden för segelväv och uppfann bl.a. en ny metod för att hindra väv som kommer i kontakt med havsvatten från att ruttna.År 1909 , blir Dickson det franska försvarets leverantör av demonterbara tält och presenningar.
Leveranserna fortgick till 1945, då konstgjorda textilier introducerades.
Eugène Constants väverier Constant vävnader grundades 1913 i Lille.
Företaget var till en början specialiserat inom tillverkning av bomullsväv och senare inom polyesterväv som skulle användas till markiser, soltält och tält.
En textilkoncern föds Året 1969 utmärktes av att den tekniska industriidkaren Dickson och kvalitetsvävaren Constant inledde ett samarbete.
Ur denna samverkan, Dickson & Constant, formades företaget Dickson-Constant som blev en av de ledande aktörerna på marknaden för markisväv.
Vid denna tidpunkt fanns tre industrianläggningar (två anläggningar i den franska regionen Nord och en i Isère).
Under 1980-talet byggdes en fjärde industrianläggning som förlades i regionen Ain.
Under Thierry Constants inflytande organiserades dessa fyra anläggningarna till en koncern, där Dickson-Constant fick en ledande ställning. 1998 införlivades Dicksonkoncernen i den amerikanska textilkoncernen, Glen Raven.
Från förorten Roubaix till Wasquehal Det expanderande företaget började kräva större och större utrymmen för vävning, bearbetning och förvaring av tygerna. Under åren 1984 till 1996 flyttar Dickson-Constant därför successivt sin verksamhet från Lilles centrum till industriområdet Wasquehal. Wasquehalanläggningen är idag hela 35000m2 stor
Sök:
sök bland Dicksons samtliga webbplatser och på alla språk.
Om företaget
Historia
Ledande aktör
Multimedia
Hög teknologi
Kvalitet och miljö
Användningsområden
Utomhus Markiser
Båtutrustning
Trädgårdsmöbler
Tekniska solskydd
Brandsäkra vävar
Väsk- och läderprodukter
Campingutrustning




Kontakt
Dickson-Constant Nordiska AB
Bleckvarugatan 7
Box 8927
418 72 - Göteborg
Tel. : (46)-0-31500095
Fax : (46)-0-31517033

Inga kommentarer:

Klockan i Sverige

Nyheter

Nyheter från Nyhetsportalen.se

Besökare online

Antal Besökare denna månad

Gå in på Länksida där finns mycket att kolla på

Temperatur i Ängelholm

Tjäna Pengar på hästar som förlorar

www.digimar.com

Korgmarkis med spetsigt fönster

Korgmarkis med spetsigt fönster
2008 Så har vi avverkat ytterligare ett Nytt År. Vi skall nu förbereda oss för vårrusningen, öka ut butiken med ca 15 kvm till, Väntar på nya vävprover från våra vävlevarntörer Dikson, Sattler samt importören av Tempotestvävar, (Sandatex). Vävställen från Dikson och Sandatex kommer i år att uppdateras Medan Sattlers vävställ kommer att bli utbytt, alla ställen med nya fräcka mönster och färger,

Google SiteSearch

Google
 

Servicestart